Houten vloeren

Home » Houten vloeren
AV Vloeren heeft vele jaren ervaring in het realiseren van bijzondere houten vloeren in alle denkbare patronen, van een tijdloos visgraatpatroon tot gerookt en stoer eiken.

Ook verzorgen wij elke gewenste afwerking, zoals oliën, lakken, roken en kleuren, waarmee wij uw vloer een eigen identiteit geven.

AV Vloeren staat voor kwaliteit en vakmanschap. Geen massaproduct, maar maatwerk, met zorg en aandacht gelegd. Samen hebben wij, Theo Leeuwenkamp en Peter de Jong, meer dan 50 jaar ervaring in het leggen van houten vloeren en parket. We nemen persoonlijk de tijd om u goed te adviseren, omdat we het belangrijk vinden dat u de vloer krijgt waarvan u nog jaren kunt genieten.

Houtsoorten voor parket

Houten vloeren en parket kunnen wij leggen in diverse breedtes en in vele houtsoorten, waaronder: eiken, beuken, maple, noten, essen, teak, arzelia, merbau, jatoba, ipé, sukupera en grenen. Vindt u het lastig om de vloer te kiezen die past bij de sfeer die u voor ogen heeft? Wilt u meer weten over de eigenschappen van parket of de verschillende afwerkingsmogelijkheden? Vertel ons uw wensen, we denken graag met u mee. Met advies op maat helpen wij u om de juiste keuze te maken.

Massieve of meerlaagse vloeren

AV Vloeren levert en legt bijna alle soorten houten vloeren. Deze zijn onder te verdelen in twee soorten: massieve en meerlaagse vloeren. Massieve planken en traditioneel tapis zijn planken gezaagd uit één stuk hout. Meerlaags zijn vloerdelen zoals lamelplanken, duoplanken en combiplanken. Door de meerlaagse opbouw zijn deze vloeren zo goed als werkingsvrij.

Afwerking van houten vloeren of parket

Ook verzorgen wij elke gewenste finish, zoals oliën, lakken, roken en kleuren, waarmee wij uw vloer een eigen identiteit geven. Olie dringt diep door in het hout en geeft de vloer een matte, natuurlijke uitstraling. Het is ook mogelijk te kleuren met gepigmenteerde olie van krijtwit tot donkerbruin. Parketlak is een harde laag die op de vloer ligt en zo de vloer beschermt. En wanneer een vloer gerookt wordt, verdwijnt het looizuur uit de planken waardoor de natuurlijke kleur donkerder wordt en de tekening van de nerf duidelijker zichtbaarder wordt.

Materialen van hoge kwaliteit

Voor een optimaal resultaat en een lange levensduur werken wij uitsluitend met vloeren en materialen van hoge kwaliteit. U bent dus altijd verzekerd van de beste keus. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom gerust eens langs in onze showroom, om inspiratie op te doen of voor vrijblijvend advies op maat.

Legpatronen voor houten vloeren

Met onze jarenlange ervaring zijn wij expert in het realiseren van bijzondere houten vloeren in alle denkbare legpatronen. Van een tijdloos visgraatpatroon tot de Hongaarse punt. En van een kubuspatroon tot de Weense punt. Ideeën opdoen? Kijk voor inspiratie eens bij onze foto’s.

Ideeën opdoen?

Kom gerust eens langs in onze showroom, we geven u graag advies bij het uitzoeken van uw ideale houten vloer. Daarnaast vindt u hier ook verschillende brochures over houten vloeren en kunt u verschillende opties bekijken,

Daarom kiest u voor Parket